"Kamera oyunculuğu" programını bitirmiş öğrencilerimizle daha önceki derslerde gördükleri konuların yanı sıra;
gibi daha önce farkındalığımızı geliştirdiğimiz "kamera oyunculuğu" konusunun diğer detaylarını mercek altına alıyoruz.
Haftada bir gün kendi saatlerinde daha önce verilmiş audition metinleri ile prova ve çekim yapıyoruz. 4 haftada 4 yeni parçalarının olmasını hedefliyoruz. Ve yaptıkları çekimleri mezuniyetleri sırasında sertifikaları eşliğinde teslim ediyoruz.
Konservatuvar Tiyatro Bölümü mezun ve öğrencilerine sinema ve televizyon oyunculuğu ile ilgili temel bilgilerin verildiği bu programda audition teknikleri de incelenmektedir.
Her hafta yeni bir audition parçası çalışılacaktır. Kamera oyunculuğu teknikleri ile harmanlayarak verdiğimiz eğitim sonunda katılımcıların ellerinde show-reel veya demo-reel yerine geçebilecek kamera oyunları olacaktır.
Oyunculuk hikayemiz ne olursa olsun kamera oyunculuğu farklıdır. Kamera oyunculuğu gerçekçilik ve sadelik gerektirir. Kamera tüm düşünceleri görür. Bu yüzden öğrencilerimiz rollerini kamera önünde oynamak değil, yaşamak üzere çalıştırılıyorlar.
Kamera oyunculuğunu öğrenmek, tüm bilinen oyunculuk kuramlarına hakim olmayı gerektirir. Müfredat programımızı oyunculuk bilgilerimizin yanı sıra kamera pratikleri ile oluşturduk. Öğrencilerimizi kamerayı sevmek, ona güvenmek, tüm hünerleri kamera önünde sergilemek üzere yetiştiriyoruz.
Bu yüzden kamera oyunculuğu sınıfı öğrencileri her ders kamera önüne çıkıyor ve kaydediliyor.
Kamera oyunculuğu öğrencilerimiz; hepsi konservatuvar mezunu, kamera deneyimi olan eğitmenlerimiz ile 4 kişilik sınıflarımızda 16 hafta boyunca;
En önemlisi; her öğrencimiz, her ders kendini seyrediyor. ‘Kamera oyunculuğu’ hakkında her ders kendi kendini değerlendirebiliyor. Çünkü kamera oyunculuğu, kamerada öğrenilir.
Derslerimizin son dört haftasını televizyon dünyasının profesyonel isimleri ile geçiriyoruz. Cast direktörü, yönetmen veya yardımcı yönetmen eşliğinde daha önce çalışmış olduğumuz sahnelerimizi profesyonel koşullarda oynuyor, çekiyor ve arşivliyoruz.
Tüm öğrencilerimiz, derslerin sonunda ellerinde 16 hafta boyunca çekilmiş tüm görüntülerinin olduğu bir hafıza kartı (flash disk) ve sertifikaya sahip oluyorlar. Bu görüntüler menajer veya bir ajansa bağlanmak istediklerinde kendilerini ve oyunlarını hızlıca göstermelerini sağladığı için bir tür showreel işi de görüyor.
Topluluk önünde konuşma yapmak herkesin korkulu rüyasıdır. İşi konuşma ile ilgili tüm meslek gruplarından sanatçı, siyasetçi ve beyaz yaka yöneticiler için oluşturulan program bire-bir eğitim prensipleri ile kendi zaman düzeninde organize edilir.
Kişiye özel düzenlenen özel diksiyon derslerimiz, öğrenci adayı ile yaptığımız bire-bir toplantılarda oluşturulur. İhtiyaca göre belirlenen ders gün ve saatlerimiz hem çalışanların zaman yönetimi yapmasını kolaylaştırır hem de onun gelişimini takip edebilmemiz açısından eğitmenlerimize zaman kazandırır.
Özel Konuşma Koçluğu dersleri sonunda katılımcılar;
Kamera oyunculuğu özel koçluk programı, daha önce kamera karşısında bir projede yer almamış veya yeni bir projeye hazırlanan oyuncular için düzenlenmiştir.
Koçluk Programına dahil olan oyuncu, daha önce bir televizyon oyunculuğu deneyimi yaşamamış ise, oyunculuğun abc’sinden başlayıp , rolün ve projenin ihtiyaçları yönünde gelişen bir çalışma programı oluşturulur. Eğitmen ve oyuncunun birlikte planladığı bu çalışma programı, oyuncunun tüm ihtiyaç başlıklarına cevap verebilecek şekilde düzenlenir. Oyuncunun kendini tamamlamak istediği her başlıkta (diksiyon, kamera kadraj, rol tanıma vs.) egzersizler yapılır. Sette uygulanabilecek taktik, pratik ve yöntemler öğretilir.
Daha önce oyunculuk yolculuğuna çıkmış ve şu anda kendini yenilemek isteyen oyuncularla ise; ihtiyaç görülen sayıda çalışma yapılır. Yeni projenin analizini ve rol çözümlemelerini yapmak üzere oluşturulan program, oyuncunun ve eğitmenin kendi zaman düzeninde organize edilmektedir.